Skip to content

Duurzame energieproductie

Energie besparen is voor bedrijven vaak een grote uitdaging. Samen met Helexia doet u het gemakkelijker en sneller.

Onze aanpak stelt u in staat om dit transformatieproject te delegeren aan Helexia en u te blijven focussen op uw bedrijf. Op deze manier garanderen wij u volledig comfort.

Energie productie Helexia

Lokale groene stroom & duurzame energiebronnen

Met uw bedrijf energie besparen, kan op veel manieren. Met een goede energiemonitoring zetten we al een grote stap, maar daar hoeft het niet te stoppen. Dankzij lokaal geproduceerde groene stroom schakelt u over op hernieuwbare energie zonder bijkomende investeringen.

U kan er namelijk voor kiezen om alles uit handen te geven aan Helexia. Dan nemen we de administratieve, juridische en technische taken over, én blijven we eigenaar van de installatie. U krijgt groene elektriciteit die tot 40% goedkoper is dan elektriciteit het net en hoeft zich nergens zorgen over te maken.

Aan de slag met duurzame energieproductie

Zodra we na analyse en overleg weten hoe we in uw bedrijf het best energie besparen, gaan we aan de slag. Afhankelijk van uw situatie zijn er verschillende hernieuwbare energiebronnen die bij uw bedrijf passen.

U kunt uw lokale en hernieuwbare energie produceren door middel van een zonnepanelen op uw dak, met een zonnepaneelcarport, of via warmtekrachtkoppeling. De geproduceerde energie wordt direct door u verbruikt, waardoor u minder energie afneemt van het elektriciteitsnet.

Laten we deze verschillende oplossingen analyseren

Zonnedaken

Zoekt u naar een efficiënt gebruik van verloren ruimte, dan zijn solar carports niet de enige optie. Met zonnedaken oogst u de energie van de zon die nu al op het dak van uw bedrijf schijnt. Dankzij een zonnepanelen levert uw dak geld op.

Zo kan je dankzij Helexia:

Solar carports

Zonnecarports of solar carports zijn een van de snelst groeiende trends in de zonne-energie. Ze worden geïnstalleerd ze op uw parkeerterreinen, waar ze verloren ruimte efficiënt gebruiken om zo zonne-energie te produceren.
Bovendien combineer je die energieproductie van zonnepanelen met alle voordelen van een traditionele carport:

Warmtekrachtkoppeling, het combineren van warmte en elektriciteit

Uw bedrijf heeft een hoge warmtebehoefte en u wilt deze efficiënt en economisch produceren? Met een warmtekrachtcentrale produceert u niet alleen warmte, maar ook elektriciteit.

Warmtekrachtkoppeling produceert gelijktijdig elektriciteit met de productie van warmte die u nodig heeft in uw productieproces of gebouw. Op deze manier genereert u tot 30% meer nuttige energie met dezelfde hoeveelheid input.

Met warmtekrachtkoppeling in uw bedrijf kiest u voor:

Klaar om uw duurzame energieproductie in eigen hand te nemen? Neem contact met ons op, een Helexia energie-expert belt u binnen 24 uur terug.

Energie-opslag

De opslag van energie staat nog in de kinderschoenen, maar is in een aantal specifieke situaties reeds interessant. Bijvoorbeeld wanneer:

Het doel is:

Zoals u reeds begrepen heeft, is deze technologie in volle ontwikkeling en is de toepassing ervan alleen zinnug in bepaalde specifieke situaties. Helexia werkt samen met spelers uit de sector om oplossingen te optimaliseren en rendabel te maken voor zijn klanten. Om te beoordelen of energieopslag noodzakelijk en interessant is voor uw bedrijf, is het noodzakelijk om samen uw verbruiksgedrag en uw werkelijke behoeften te evalueren. Laten we er over praten!

Helexia kan u helpen bij de implementatie van uw energiestrategie in uw bedrijf en bij de financiering van uw project.

Jouw energie met Helexia - 360
energievernieuwing

Ready for the future?

separator-shape-03
Neem dan meteen contact op met een van onze experts!