Skip to content

Energiebesparing voor bedrijven: audit & EPC

Energiebesparing is in de huidige markt cruciaal voor alle bedrijven. Welk doel uw bedrijf ook dient, door duurzaam te werken spaart u geld uit, laat u uw concurrenten achter en innoveert u steeds opnieuw.

Leer uw energieverbruik kennen en ontdek waar u kan besparen.

Energie besparing Helexia

Energie audit

Een grondige energie audit is even nuttig voor grote ondernemingen als voor kleine bedrijven. Het belangrijkste is namelijk niet je totale verbruik, maar wel waar je kan besparen en optimaliseren.

Een grondige energie audit is je eerste stap in de gestructureerde aanpak om je bedrijf zuiniger te maken. Onze experts identificeren in een audit het besparingspotentieel doorheen je hele bedrijf als volgt:

Zo kan je dankzij Helexia:

EPC: Energieprestatiecontract

Uw bedrijf kreeg een energieaudit en de besparingsberekeningen die onze experts maakten, vertalen we naar de installatie van nieuwe apparatuur. Maar hoe werkt dat dan?

Wel, om zeker te zijn dat uw bedrijf de energiebesparing krijgt die vooropgesteld was, zorgt Helexia voor garantie. Dat doen we door de geprojecteerde energiebesparing vast te leggen in een energieprestatiecontract, oftewel een EPC.

Helexia - Energiekost

EnpC-diagram.

Aan de hand van monitoring verzamelen we dan gegevens van de nieuwe installaties in je bedrijf. Die gegevens worden verwerkt in een onafhankelijke software, waarna er 2 mogelijke conclusies zijn:

  • Uw bedrijf bespaart minder dan vooropgesteld, dus we betalen het verschil terug
  • U bespaart meer dan vooropgesteld, dus krijgt Helexia een bonus. Zo blijven we gemotiveerd zijn om uw energieverbruik verder te optimaliseren.

Tot slot kan Helexia de energiezuinige installaties ook financieren, waardoor u meteen winst maakt omdat u de financiering eenvoudig terugbetaalt met wat u bespaart in het eerste jaar.

U neemt dus geen risico’s en start uw project in het grootste comfort.

Overtuigd of wilt u meer weten?
Neem onmiddellijk contact op met één van onze energiedeskundigen.

Ondersteuning van Helexia

Bij Helexia hebben we als missie om bij bedrijven zoveel mogelijk CO2 te besparen. We willen het u dan ook gemakkelijk maken om te kiezen voor duurzame energie.

We staan u bij met:

Zo kan je dankzij Helexia:

KMO-portefeuille

Omdat je in onze energieaudits elke keer opnieuw kan rekenen op concrete en bruikbare adviezen, is Helexia erkend voor de KMO-portefeuille. Zo spaar je nog meer geld uit in de stap naar energiebesparing voor je bedrijf.

KMO portefuile - erkend dienstverlener
Erkenningsnummer DV.A234378
energievernieuwing

Ready for the future?

separator-shape-03

Neem dan meteen contact op met een van onze experts!