Skip to content

Onze projecten

Het is niet de bedoeling om u alle projecten te tonen die Helexia sinds zijn oprichting heeft uitgevoerd, maar we laten graag enkele voorbeelden zien van interessante projecten. Zo krijgt u ook een idee van de besparingen die onze klanten hebben gerealiseerd.

Kegels & Van Antwerpen

Kegels van Antwerpen is  de eerste vlaamse KMO die een energieprestatiecontract (EnPC) heeft afgesloten, dat medemogelijk gemaakt werd door de Participatie Maatschappij Vlaanderen, en officiëel werd ingehuldigd door toenmalig minister van energie, Bart Tommelein.

Dankzij de installatie van energie efficiënte ledverlichting, slimme bewegingsdetectie, slimme aansturing van apparaten, én  zonnepanelen, bespaart Kegels & Van Antwerpen gegarandeerd 30% op hun energiekosten, goed voor  12.300€/jaar.

Van Wellen Group

Van Wellen Group, Storage and Project Management, is dé expert op vlak logistiek vastgoed .

De installatie van 19.580 zonnepanelen door Helexia zorgt ervoor dat er 2.250 ton minder CO2 wordt uitgestoten per jaar. De zonnepanelen produceren het equivalent elektriciteitsverbruik van ongeveer 1600 huishoudens, of staan gelijk aan het planten van 57.000 bomen.

Samen met hun andere zonnepanelen genereert Van Wellen nu meer groene stroom dan het totaal jaarlijks energieverbruik van hun klanten.

BNP Paribas Real Estate - Crown Avenue

Voor dit gebouw heeft Helexia een energie-audit, de vernieuwing van de milieuvergunning en de Cobrace-studie uitgevoerd. Dankzij de adviezen en acties van Helexia zal de klant 115.000€/jaar besparen. 

Zij vertrouwen ons

separator-shape-03

Wilt u weten hoe Helexia u kan helpen met uw energieproject?