Skip to content

Over Helexia

Helexia helpt bedrijven bij de overschakeling naar duurzame energie sinds 2010. Als ESCo, of Energy Service Company, bieden we geïntegreerde en op maat gemaakte oplossingen voor lokale, duurzame energieproductie en efficiënt energiebeheer. Dankzij onze uitgebreide financieringsopties en ons gepassioneerd team van experten, maken wij de economische én ecologische doelstellingen van onze klanten waar.

Helexia werd opgericht in 2010 door Nicolas Mayaud en Benjamin Simonis. Helexia is aanwezig in 7 landen: België, Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Marokko en Brazilië en heeft meer dan 150 deskundige medewerkers in Europa. In België hebben we twee regionale hoofdkantoren, een in Brussel en een in Antwerpen.

Helexia is enkele jaren geleden toegetreden tot de internationale groep Voltalia. Het berursgenoteerde Voltalia vertegenwoordigt 5 miljard aan inkomsten en heeft meer dan 800 werknemers in Europa, Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Als autonome dochteronderneming van een kapitaalkrachtige groep kan Helexia flexibel inspelen op de soms complexe vragen van zijn klanten en kunnen we hen helpen bij alle mogelijke energievraagstukken.

Het is echter niet de omvang van de groep die belangrijk is, maar ons vermogen om tal van vaardigheden te centraliseren en zo de expertise binnen de groep te valoriseren ten bate van onze Belgische klanten. Als belangrijke speler op het gebied van energie en (strategisch) energieadvies, maken wij gebruik van de kracht van onze groep om jaarlijks tal van projecten te initiëren, uit te voeren en te financieren.

Helexia in enkele kerncijfers:

Vermogen Helexia
0 MWp
Geïnstalleerd vermogen
Besparing euro's
+ 0
miljoen euro geïnvesteerd
Ativo-4.png
0
Verschillende landen actief
België - Brazilië - Frankrijk - Italië - Marokko - Portugal - Spanje
People
+ 0
Werknemers

Onze missie

Duurzame en efficiënte energiemodellen bouwen en implementeren om jouw bedrijf én onze planeet een betere toekomst te geven.

Ons doel

Helexia wil tegen 2030 voor zijn klanten een cumulatieve CO2-besparing van 10 miljoen ton realiseren, wat overeenkomt met 85 miljard vermeden auto kilometers, of 2,1 miljoen keer de wereld rond.

Hiervoor wil Helexia uw innovatieve referentiepartner zijn in de energiestrategie die met zijn team van gepassioneerde experts uw economische en ecologische doelstellingen realiseert.

Onze aanpak is dan ook gebaseerd op de co-constructie van winstgevende energiemodellen voor uw bedrijf en onze planeet. Een rendabele energiestrategie verzoenen met maatschappelijke verantwoordelijkheid, is dat ook voor uw bedrijf geen prachtig project?

Onze waarden

De waarden van Helexia vinden hun oorsprong in onze wens om een unieke en aangename samenwerking op te bouwen met onze klanten.

Onze klantenervaring is gebaseerd op vertrouwen en wordt vertegenwoordigd door het acroniem “TRUST“.

T staat voor “Tailor made”. Wij engageren ons om samen met onze partnerklanten een duurzame en op maat gemaakte energiestrategie te ontwikkelen om innovatieve oplossingen in te zetten die precies beantwoorden aan hun behoeften en beperkingen. De ene klant is de andere niet, dus energieoplossingen zijn specifiek en worden afgestemd op precieze doelstellingen.

R voor “resultaatgericht” Wij verbinden ons er systematisch toe om resultaatgerichte studies en projecten af te leveren, zodat onze klant ten minste datgene bereikt wat hij als doel had gesteld. Hiertoe sluiten wij contracten af met prestatiegaranties en/of bonus/malus-clausules. Een verduurzamingsproject heeft alleen zin als het gestelde doel ambitieus, realistisch en gekoppeld is aan precieze prestatie-indicatoren is.

U staat voor “begrijpen”. Wij streven ernaar om de wensen van onze klant zorgvuldig te onderzoeken, maar vooral om zijn strategische doelen te begrijpen, zodat hij er zeker van kan zijn dat wij voor 100% op zijn behoeften inspelen. Zo worden projecten vaak gestart door een workshop en/of een intake-gesprek met een van onze consultants. Voor we de nodige audits uitvoeren om besparingsmogelijkheden in kaart te brengen, moeten we immers eerst weten wat de klant wenst te bereiken. In functie van deze doelen en de resultaten van de audit wordt een strategische en specifieke roadmap opgesteld, die door onze klant wordt gevalideerd.

S voor “Support” We zijn vastbesloten om onze partners op lange termijn te ondersteunen, zodat ze worden verlost van de zorgen die de uitvoering van een project met zich meebrengt. Met Helexia als enige aanspreekpunt wordt u te allen tijde adequaat geholpen. We coördineren en communiceren met alle betrokkenen om onze klanten het hoogste niveau van comfort te garanderen.
Wij garanderen dan ook dat onze klant slechts beperkt betrokken zal moeten zijn, zodat hij zich kan blijven richten op zijn kernactiviteiten. Een klant weet vooraf exact hoeveel uur hij maximaal zal spenderen aan het project.

T for “Talent” We stellen al onze vaardigheden: technisch, financieel, juridisch, projectmanagement, ter beschikking van onze klanten, zodat ze kunnen profiteren van een gecentraliseerde knowhow van één enkele partner. Onze teams van experts met een passie voor energie ondersteunen u voor, tijdens en na de uitvoering van uw project.

Helexia heeft een breed scala aan functies: business developers, ingenieurs, juristen, projectmanagers, financieel adviseurs, energiemanagers. We staan ook voortdurend in contact met het Franse hoofdkantoor om innovaties en best practices binnen de groep te bespreken.

Onze onderaannemers worden getest en gevalideerd door Helexia. Met elk van hen stellen we SLA’s (service level agreements) op die ons in staat stellen een hoog serviceniveau te bereiken. Wij zorgen voor de volledige coördinatie van het project en voeren regelmatig kwaliteitscontroles uit.

Heeft u vragen?

separator-shape-03

U heeft zeker nog veel vragen die specifiek zijn voor uw situatie. We zijn hier om ze te beantwoorden met een van onze experts, aarzel niet om contact met ons op te nemen, we zullen u binnen 24 uur antwoorden!