Skip to content

Europese Commissie ambieert CO2-daling van 55% tegen 2030

Europese Commissie ambieert CO2-daling van 55% tegen 2030

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
separator-shape-03

Nieuws

Artikel

De Europese Commissie zal volgende maand voorstellen indienen om de klimaatdoelstelling van de EU tegen 2030 te verhogen.  

In een “impact studie”, die eveneens in september wordt verwacht, zullen de kosten en baten van een verhoging van de klimaatdoelstellingen van de EU voor 2030 worden geëvalueerd,  in overeenstemming met de overkoepelende doelstelling van van de commissie om de emissies tegen het 2050 terug te brengen tot netto nul.

Het doel is om de uitstoot van broeikasgassen in de EU tegen 2030 te verminderen tot “ten minste 50%” onder het niveau van 1990 “en richting 55%”, zei Loonela tijdens een  persbriefing op dinsdag 18/08/2020.

De Europese Commissie heeft  in een voorlopige analyse toegegeven dat  sommige industrieën – zoals hernieuwbare energiebronnen, energie en de bouw , naar verwachting zullen groeien, terwijl andere – zoals de olie-, gas- en steenkoolsector, “achteruit zullen gaan”, en nog andere, zoals de automobielsector, “waarschijnlijk zullen transformeren”.

Op basis van de volledige studie – die naar verwachting honderden bladzijden zal tellen – zal de Europese Commissie beslissen of het voor de EU emissiereductiedoel van 50 – 55% tegen 2030 zal voorstellen, tegenover de 40% nu.

De bijgewerkte klimaatdoelstelling van de EU is de kern van de Green Deal van de EU, en een belangrijke politieke verbintenis van  voorzitter van de Commissie, Ursula von der Leyen.

 

Bron: https://www.euractiv.com/environment-agenda-eu-climate-talks-enter-decisive-phase/

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Aanmelden
Nieuwsbrief

Lees verder

separator-shape-03