Skip to content

Energie management

Energie management

Energie management

Slim energiemanagement voor bedrijven

Actieplan

Op basis van ons onderzoek ter plaatse ontwerpen we een hands-on actieplan waarmee je je energieverbruik kan monitoren en verminderen.

Daarin lees je next steps, nodig materiaal, te ondernemen stappen en mogelijke financiële steun die je van Helexia kan krijgen. Aan de hand van dat plan gaan we aan de slag.

 

Installatie

We installeren en configureren alle mogelijke middelen die je bedrijf nodig heeft om succesvol aan energiemanagement te doen:

  • meetapparatuur om verbruik te registreren
  • servers voor informatieopslag
  • alarmsysteem en signalisatie om wijzigingen te melden
  • softwareplatformen om alles te controleren en op afstand te besturen

De experts van Helexia installeren alles voor je en maken dat je meteen aan de slag kan. Bovendien maken we ook verdere opvolging gemakkelijker dankzij een monitoringplan op maat. Zo weet je steeds zeker dat alle prioriteiten op de juiste plaats staan.

 

Beheer & opvolging

Voor het beheer van het nieuwe energiemanagement-systeem van je bedrijf, heb je de keuze:

  1. Je laat je energie verantwoordelijke workshops volgen waarin ze van begin tot eind leren hoe het systeem werkt, waar ze moeten op letten en hoe ze opvolging in goede banen leiden
  2. Helexia neemt het energiemanagement van je hele bedrijf uit handen, volgt alles op en rapporteert regelmatig

 

Duurzame energie voor bedrijven met ISO 50001

We helpen bedrijven met het implementeren van de normen uit ISO 50001, de standaard voor energiemanagement. Die laat je toe gestructureerd en geüniformeerd je energieverbruik te verminderen, te meten en op te volgen.

De ISO 50001 komt bovendien terug in elke stap van het energiemanagement bij Helexia. Zo weten we zeker dat we je bedrijf gemakkelijk evalueren en snel bijsturen waar nodig.

Resultaat?

Wie in zee gaat met Helexia bespaart gemiddeld 8% energie per jaar. Onze huidige klanten besparen zo elk jaar reeds € 7 miljoen en 14.000 ton CO². Die uitstoot is equivalent aan:

  • jaarlijks stroomverbruik van 2.550 woningen
  • 1.785.451.110 opgeladen smartphones
  • de uitstoot van 3.025 auto’s per jaar

Klaar om eindelijk werk te maken van slim energiemanagement in je bedrijf? Neem dan meteen contact op met de experts van Helexia.

Ontdek ook de andere stappen in je energievernieuwing:

> Energie audit
> Energie strategie
> Energie productie
> Elektrisch rijden
> Comfort as a Service

Laten we praten

separator-shape-03

Laten we praten

separator-shape-03