Skip to content
BOODSCHAP

Een boodschap van onze oprichters

Benjamin Simonis & Nicolas Mayaud

Oprichters van Helexia

Decennia geleden, in een ander tijdperk, spraken enkel activisten over duurzame energie op hun dak en besteedde weinig mensen aandacht aan hun energieverbruik en de kost ervan. Energie was goedkoop en leek eindeloos te zijn.

Maar de wereld is pijlsnel veranderd en overheden, bedrijven en burgers worden nu allemaal geconfronteerd met het feit dat onze planeet maar een beperkt aantal bronnen heeft. De energietransitie of overstappen naar een duurzaam alternatief is niet langer ver van ons bed, maar een onderwerp waar iedereen over praat.

Bedrijven begonnen zich aan te passen, of hadden de intentie, voor verschillende redenen: de oproep naar verandering kwam van hun klanten, aandeelhouders of de maatschappij.

In het begin stroopte de moedige en gemotiveerde projectleider zijn mouwen op om aan de kar van het experiment te trekken, soms onder het wakende oog van de bazen. Maar al snel beseften ze dat het niet zo simpel was als gedacht. Ze beseften dat ze een professioneel en ervaren team goed konden gebruiken, net als extra financiële middelen.

Gemakkelijk is het niet, hé? Zeker niet wanneer je als logistiek dienstverlener eigenlijk liever wil investeren in IT-tools? Of als ondernemer liever geld uitgeeft aan moderne machines om de kwaliteit van je product te optimaliseren? En wat met marktleiders die voornamelijk denken aan het verbeteren van hun customer experience en productieketen…?

Helexia is opgericht in 2010 om dit probleem te overbruggen en in 2018 richtten we Helexia Flanders op om nog specifieker te kunnen beantwoorden aan noden van de lokale markt.

We helpen ondernemers en managers die écht willen overstappen op duurzame energie en de voordelen ervan inzien, zonder dat ze hun eigen middelen of bedrijfsactiviteiten in het gedrang brengen.

Om dit te bereiken, creëerde Helexia het unieke ESCO-model, dat ondernemers energie geeft om hun energieproblemen aan te pakken en over te schakelen naar duurzame winstgevendheid.

Met onze sterke aandeelhouders, een gemotiveerd en gespecialiseerd team en financiering op maat, maken we dit waar.

Het is ons model, onze visie en onze passie. Samen werken we aan een betere toekomst voor onze planeet en jouw bedrijf, te starten met vandaag.

ONTDEK HET TEAM ACHTER HELEXIA